Akkorát nyekkent...

 2008.11.18. 15:06

Nem dicsekvésképpen mondom- azaz dehogynem!:-) -, de kisfiam tudja a Családi kör első 4 versszakát a 12-ből. No ez azért ez úgy történik, hogy én mondom a versszak első szavát és utána ő löki a következő 2 sort:-) . Sztem azért ez sem rossz eredmény egy 2,5évestől. Az ötödiknél aztán már elveszti az érdeklődését,meg a kedvét és annyi. Mindez az evési szokásainknak köszönhető,mivel az eléggé rapszodikus,álatálab akkor működik,ha elterelem valamivel a figyelmét...ezért sorakozik már a fél mesekönyvtárunk az asztal melletti pulton. Persze azért Levi egy igen leleményes kisfickó,aki a mi nagy költőnk csodás versét a saját szája ízére költi át eképpen: 

Este van,este van,ki-ki nyugalomba'

Feketén bólongat az eperfa lombja.

Zúg az éji bogár,nekimegy a falnak

Akkorát nyekken...utána elhallgat.

A nem igazán odaillő rész pedig a Kismalac és a farkasok című műből lopakodott át,ahol miután a farkasok leestek a fáról, akkorát nyekkentek,mert megütötték magukat...stb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mocica.blog.hu/api/trackback/id/tr76775508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása